Kyrkans personal får larm

29 Nov 2017 | Efter flera incidenter med bland annat skadegörelse i Carl Gustafs kyrka i Karlshamn kommer nu ensamarbetande personal att utrustas med larm. Pastoratet har gjort en riskbedömning av situationen och gjort en handlingsplan.
Larmet som ska användas kommer att vara kopplat till ett väktarföretag.
Efter årsskiftet planerar pastoratet att öppna Carl Gustafs kyrka igen som vanligt efter att ha varit stängd sedan incidenten i slutet av oktober.

Stort spårbyte planeras

29 Nov 2017 | Järnvägsspåret mellan Olofström och Älmhult, en sträcka på 40 kilometer, ska bytas under två somrar, 2020 och 2021, under de veckor som Volvofabriken har sommaruppehåll. Förberedande arbete kommer att göras under sommaren och hösten 2019 på tider då godståg inte trafikerar banan.
I dagsläget är banan föråldrad, enligt Trafikverket, och har inte tillräcklig kapacitet för den nuvarande trafikvolymen.

Fler väljer att spela golf

29 Nov 2017 | 7 702 personer. Så många medlemmar har Blekinges åtta golfklubbar, enligt Svenska Golfförbundet. Det är en ökning med 56 medlemmar jämfört med förra året. Flest nya medlemmar har Carlskrona Golfklubb på Almö fått. De har nu 1 146 medlemmar vilket är en ökning med åtta procent jämfört med 2016. Flest juniorspelare i länet har Nicklastorps Golfklubb. Av sina 983 medlemmar är 167 juniorer eller 17 procent.

Sten invigde en ny milsten

23 Nov 2017 | Landshövding Sten Nordin invigde i fredags tillsammans med länsmuseichef Marcus Sandekjer en milsten vid Skillinge, Nättraby. Det är den första milstenen som är nyproducerad på 200 år i länet.

Nål glömdes i patient

23 Nov 2017 | När kirurgerna räknade de instrument som använts vid hjärtoperationen saknades en nål. Ingen visste vart den tagit vägen. Efter en vecka, när patienten röntgades, upptäcktes nålen. Patienten fick opereras en gång till och nålen kunde tas bort. Nu gör Blekingesjukhuset en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex-Maria.

Kommun blir ägare till travbana

16 Nov 2017 | Karlshamns kommun har köpt travbanan i Tostarp, Asarum för åtta miljoner kronor. Hela fastigheten omfattar 153 000 kvadratmeter. Travbanan blir kvar men även den lokala brukshundsklubben ska få tillgång till området.

All time high för kollektivtrafiken

16 Nov 2017 | Allt fler väljer att åka kollektivtrafik. Jämfört med förra året har resandet öka mer två procent.
Det visar nya siffror som Blekingetrafiken tagit fram. Bussresandet har hittills i år ökat med 3,1 procent. Där står resandet i stadstrafiken för den största ökningen med 5,1 procent och kustbusstrafiken som ökat med 2,7 procent. Däremot minskar regionbusstrafiken med 4,8 procent.
Tågresandet är i stort sett oförändrat jämfört med i fjol.
Skärgårdstrafiken har minskat med 8,2 procent vilket förklaras med det dåliga vädret i sommar. Glädjeämnet i Skärgårdstrafiken är dock i Ronneby, med den nya båtlinjen i Ronnebyån och Ronneby skärgård som blev en resandesuccé och gav cirka 3 700 nya resor.

Anrikt konditori öppnar igen

16 Nov 2017 | I oktober begärde sig kafé- och konditori Continental i Ronneby sig i konkurs som varit i familjen Lennartssons ägo sedan 1959. Nu köper Ulf Lennartsson konkursboet som är en i familjen som tidigare drivit företaget.