Karin från Björkeryd får toppjobb

19 Sep 2019 | Karin Nelson som är född i Björkeryd utanför Nättraby har utsetts till vd för analysföretaget Demoskops vd. Hon har tidigare varit vd för analysföretaget Inizio, som under sommaren gick samman med Demoskop.

Snart byggs fibernätet ut i Skearyd

19 Sep 2019 | I slutet av juni nästa år ska den andra etappen av utbyggnaden av fibernätet i Skearyd vara klart. Affärsverken håller just nu på att upphandla vilken entreprenör som ska få uppdraget att dra fiber i området. Totalt finns 70 fastigheter i området och målsättningen är att 60 av dessa fastighetsägare ska skriva avtal för att ansluta sig till nätet.

Stor summa pengar donerad till hembygden

19 Sep 2019 | Bräkne-Hoby samhälls- och hembygdsförening har fått 50 000 kronor i en donation efter framlidna Carmen Bladh. Carmen Bladh som var född i USA 1927bodde i många år i Bräkne-Hoby. Här drev föräldrarna i många år kafé. Carmen bodde också i Stockholm där hon bland annat var med att bygga upp ögonkliniken på Sophiahemmet. På senare flyttade hon tillbaka till Blekinge och förra året avled Carmen i Karlshamn.

Blev Årets företagare i länet

12 Sep 2019 | Karl-Johan Joelsson som driver bolaget MMG Marine AB har utsetts till Årets företagare av organisationen Företagarna. Företaget grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Sölvesborg-Nogersund. Företaget har även filialer i Karlshamn och Karlskrona. MMG arbetar med olika verksamheter inom den marina branschen.

Fler väljer att resa kollektivt

12 Sep 2019 | Under årets sju första månader gjordes 5 449 970 resor med Blekingetrafiken. Det är en ökning med en procent jämfört med samma period förra året. Mest ökade resandet med Krösatåget mellan Karlskrona och Emmaboda. Där var ökningen nio procent till 148 643 resor under perioden.

Antalet äldre väntas växa kraftigt i länet

12 Sep 2019 | Fram till år 2026 förväntas antalet personer över 80 år att öka med 35 procent i Blekinge. Detta samtidigt som antalet i åldersgruppen 20-65 år beräknas öka med en procent.

Företag bygger ut i Stillerydsområdet

05 Sep 2019 | Åkessons Bärgningsbolag Kran & Transport AB i Stilleryd utanför Karlshamn har fått bygglov av kommunen för att uppföra en cirka 1 300 kvadratmeter stor byggnad, ett så kallat kallförråd. I ansökan framgår det att byggnaden blir cirka sex meter hög.

Stadsbiblioteket firar 60 årsjubileum

05 Sep 2019 | I år är det exakt 60 år sedan Stadsbiblioteket slog upp sina portar på Ristorgsbacken intill Stortorget i Karlskrona. Biblioteket är ritat av Jan Wallinder och invigdes den 11 september 1959.
Platsen innebar en utmaning att bygga det nya biblioteket på. Den stora höjdskillnaden och den begränsade ytan gjorde att arkitekten fick fundera lite extra. Jan Wallinder löste det med att bygga på höjden, med ett stort galleri i utlåningshallen, och på djupet, med stora magasinsutrymmen under marknivå.