Tre personer åtalas för brutalt rån

11 Jul 2019 | Tre personer åtalas nu vid Blekinge tingsrätt för rån mot en 83-årig man i Kallinge. Två av dem bröt sig in i mannens villa och slog honom med järnrör och lämnade huset med pengar och andra värdesaker.
Enligt åklagaren var våldet livsfarligt.
Två av personerna åtalas för grovt rån och försök till mord. Offrets släkting åtalas för medhjälp till grovt rån.
De åtalade är välkända av polisen, alla är tungt kriminella. Samtliga är hemmahörande i Halland.

En riktig eldsjäl på landsbygden

11 Jul 2019 | Roy Johansson, Mörrum, har utsetts till årets eldsjäl av Karlshamns landbygds- och skärgårdsråd. Han fick priset för han som aktiv i Fornebodas hembygdsförening gör bygden levande. Priset delades ut av Marco Gustavsson (C), ordförande i landsbygds- och kärgårdsrådet. Förutom äran fick han diplom och en check på 10 000 kronor.

De är Årets nötköttsföretagare i länet

11 Jul 2019 | RobinAndersson och Pernilla Olsson på Hjälmseryds gård utanför Ronneby har usetts till årets nötköttsföretag i Blekinge 2019 av LRF.
Paret köpte gården för 4,5 år sedan och ett år senare skaffade de sina första två kor. Idag har de cirka 30 kor och 60 tackor på gården.
Förra året byggde de ett nytt dikostall, som BlekingePosten berättat tidigare om, med plats för 44 kor.

Motortorpedbåt har blivit k-märkt

04 Jul 2019 | Sjöhistoriska museet har kulturmärkt motortorpedbåten T38 som finns vid Marinmuseum i Karlskrona. K-märkningen innebär att båten inte får förändras på ett sådant sätt att del kulturhistoriska värdet minskar.
T38:an sjösattes 1951 vid Kockums i Malmö. Fartygstypens uppgift var att utföra kustnära torpedanfall mot fiendens örlogsfartyg. De hade också möjlighet att lägga ut mineringar, patrullera och spana. Vid ett fartprov 1956 utanför Karlskrona uppnådde T38 en fart av 51,6 knop. Det var då ett av världens snabbaste krigsfartyg. Samma år lades fartyget upp på marinbasen i Karlskrona. 1978 överfördes fartyget som utställningsobjekt vid Malmö Teknik- och Sjöfartsmuseum. År 1995 övertogs och restaurerades T38 till originalskick av Marinmuseum i Karlskrona. Fartyget körs och vårdas numera av medlemmarna i Motortorpedbåten T38 vänner i Karlskrona.

Rödebybo fick fin förtjänstmedalj

04 Jul 2019 | Kapten Carl-Gustav Gonzales som är bosatt i Rödeby fick i förra veckan Överkommendanten, viceamiral Jan Thörnqvist i Stockholms förtjänstmedalj i silver för att under många år, med mycket stort engagemang och intresse, tagit sig an de statsceremoniella uppgifter som han tilldelats vid Fjärde Sjöstridsflottiljen och Sjöstridsskolan i Karlskrona.
Medaljen utdelas då man fullgjort minst 75 dygn i högvaktstjänst vid kungliga slottet.

Över tolv miljoner krävs tillbaka

04 Jul 2019 | Efter en kontroll av utbetalda bostadsbidrag har Försäkringskassan beslutat att 1 694 hushåll i länet är återbetalningsskyldiga. Anledningen är att kontrollen av bidraget släpar efter med två år efter utbetalning och det under den här tiden finns de hushåll som förbättrat sin livssituation.
I snitt handlar det om 8 000 kronor som vartdera hushållet måste betala tillbaka.

Kenneth tar över ordförandeklubban

27 Jun 2019 | Kenneth Bengtsson som i många år var Ica-handlare i Ronneby blir ny styrelseordförande i möbelföretaget Mio. Han väljs i september då nuvarande ordförande Boris Lennerhov, känd från Gekås, väljer att lämna uppdraget på grund av tidsbrist.
Kenneth Bengtsson har flera styrelseuppdrag bland annat är han ordförande i Systembolaget, Clas Ohlsson och Lyko.

Ska köpa vägsalt för miljonbelopp

27 Jun 2019 | Under en normal vinterperiod gör Karlskrona kommun av med 600 ton vägsalt. Just nu håller kommunen på att upphandla vem som ska få leverera vägsalt de kommande fyra åren. Det uppskattade värdet av ordern uppgår till 1,8 miljoner kronor.