Så många har varslats om uppsägning

28 May 2020 | 438 personer i Blekinge har varslats om uppsägning mellan den 1 mars och 24 maj enligt arbetsförmedlingen. De allra flesta som varslats finns i hotell- och restaurangbranschen därefter kommer bemanningsbranschen och industrin.

Kyrkoherde planerar för sin pension

28 May 2020 | Gunnel Alvhäll som är bosatt i Bräkne-Hoby och är kyrkoherde i Ronneby pastorat sedan 2012 planerar att gå i pension under första halvåret 2021. Gunnel Alvhäll fyllde i förra veckan 67 år och har aviserat kyrkorådet att hon vill lämna sin tjänst.

Rudolfsson Årets företagare i Olofström

28 May 2020 | Anders Rudolfsson som driver Area Bygg och Entreprenad sedan 2012 i Kyrkhult har utsetts till Årets företagare i Olofströms kommun av organisationen Företagarna. Företaget har haft en ständig tillväxt sedan starten och det senaste offentliga bokslutet visar en omsättning på strax över 74 miljoner kronor och ett resultat på 3,4 miljoner kronor.

Bro från Sölvesborg kan bli vackrast

28 May 2020 | Folke Bernadottes bro Djurgårdsbrunnskanalen som är byggd av Stål och rörmontage i Sölvesborg är en av tio finalister till priset Årets Stockholmsbyggnad 2020. Just nu kan allmänheten rösta fram vilken av finalisterna som ska få priset när det delas ut den 17 juni.
Juryns omdöme om bron som är byggd i Blekinge är att den skapar ett nytt flöde i huvudstaden.
”Med sin fackverkskonstruktion blir den ett nytt inslag men samtidigt en naturlig del av Djurgårdens landskap. En gestaltning med kvaliteter som behållits från den första presenterade idén till sitt slutgiltiga utförande,” skriver man.

En av landets äldsta marknader ställs in

20 May 2020 | Tosia Bonnadan i Ronneby med anor från 1800-talet ställs in. Anledningen är coronapandemin och Ronneby kommun skriver i ett pressmeddelande att man nu tar sikte på att genomföra marknaden nästa år istället.

Grundvattnet i länet har börjat sjunka igen

20 May 2020 | Grundvattennivåerna i både de små och stora magasinen i Blekinge är nu under de normala nivåerna för årstiden enligt SGU, Sveriges geologiska undersökningar.
Nivåerna har sedan mitten av april sjunkit på grund av utebliven snösmältning och små nederbördsmängder. En relativt tidig grönsak och stigande temperaturer har också bidragit till en minskad grundvattenbildning. 

Radioprofil från Karlskrona tillbaka i etern

20 May 2020 | Lisa Syrén som sedan några år tillbaka bor på Björkholmen i Karlskrona blir programledare för Skivor till kaffet som ska återuppstå i P4. Programmet sändes mellan 1957 och 1993 med Bertil Perrolf som programledare. 
Programmet börja sändas den 23 maj och tio lördagar framåt. Musiken kommer att dominera och det blir framför allt nostalgiska låtar för att många glada minnen ska väckas hos äldre som sitter ensamma hemma.

Skärgårdsfesten ställs in

14 May 2020 | I tisdags meddelade kommunen att det inte blir någon skärgårdsfest i Karlskrona i månadsskiftet juli-augusti som planerat. Istället ska de avsatta pengarna användas för att skapa upplevelser och aktiviteter som uppfyller Folkhälsomyndighetens rekommendationer, enligt ett pressmeddelande. Vad detta är för något uppger man dock inte.