Kan bli Årets Arkiv 2019

21 Feb 2019 | Blekingearkivet i Bräkne-Hoby kan bli Årets arkiv 2019.
Det är fackförbundet DIK, för kultur, kommunikation och reklam som delar ut priset i samband med Arkivforum i Stockholm den 20 mars.
Blekingearkivet är en av tre nominerade till utmärkelsen.

15 miljoner sparas på de äldre

21 Feb 2019 | Äldreförvaltningen ska sänka sina kostnader med 15 miljoner kronor i år. På listan över besparingar finns att antalet korttidsplatser ska minskas men också en reducerad dagverksamhet. Dessutom ska lunchserveringarna bort från dagcentralerna. Andra konsekvenser av besparingen blir en färre personal på vård- och omsorgsboende samt att många äldre som får mat levererad till hemmet kommer att få vänta längre.

Lokal version av Söderkåkar

21 Feb 2019 | Sommarteatern i Slottslängorna i Sölvesborg blir i år en lokal version av folklustspelet Söderkåkar av Gideon Wahlberg. I Sölvesborg vill man flytta fram handlingen från 1930-talet till 70-talet men också att publiken är med och sjunger allsång. Arrangören kommer söka samarbete med Regionteatern Blekinge Kronoberg och den lokala riksteaterföreningen som man gjort i tidigare produktioner.

Antalet överviktiga barn minskar

21 Feb 2019 | Sedan flera år följer vårdenheterna i länet övervikt och fetma hos fyraåringar. För första gången ser man nu en tendens till minskning. 8,6 procent av fyraåringarna var överviktiga förra året jämfört med 8,9 procent 2017 och 2,6 procent var feta jämfört med 2,8 procent 2017.

Före detta kommunalråd på nytt jobb

21 Feb 2019 | Patrik Hansson, före detta Socialdemokratiskt kommunalråd i Karlskrona, blir ny föreståndare för Folkets Hus i Karlskrona. Han kommer att arbeta halvtid med start den 1 mars.

Trossökrog satsar i Trummenäs

14 Feb 2019 | Det blir Bourbon på Ronnebygatan i Karlskrona som ska driva golfrestaurangen på Trummenäs. Krogen kommer att öppna i april och hålla öppet till november.

Så blir de nya hyrorna i Olofström

14 Feb 2019 | I slutet av förra veckan blev hyresförhandlingarna klara mellan Olofströmshus och Hyresgästföreningen Sydost. Överrenskommelsen innebär att hyrorna höjs med en procent från och med 1 mars. För en lägenhet med en månadshyra på 4 600 kronor innebär det en höjning med 46 kronor i månaden.

Kabelföretag varslade

14 Feb 2019 | NKT på Verkö, Karlskrona, varslade i förra veckan 70 anställda om uppsägning. Företaget som har omkring 800 anställda på Verkö tillverkar högspänningskablar. Anledningen till varslet är minskad orderingång.