Fotograf får kulturstipendium

20 Sep 2018 | Fotografen Sammie Thuresson kommer under skördedagen den 29 september att tilldelas Olofströms kommuns kulturstipendium på 10 000 kronor för 2018.

Gamla byggnader rivs

20 Sep 2018 | Två äldre fastigheter på Verkö ska nu rivas. Det är Karlskrona kommun som just nu gör en upphandling kring vem som får uppdraget att riva dem och forsla bort allt material. Byggnaderna ligger i besvärlig terräng och kan bara nås genom gångstigar eller sjövägen med båt. Enligt upphandlingen ska rivningen vara klar senast den första april nästa år.

Vänerexpressen satsar på Karlshamn

20 Sep 2018 | Tågoperatören Vänerexpressen börjar trafikera godståg på sträckan Göteborg-Karlshamn. Vänerexpressen har hittills trafikerat Göteborg-Karlstad, Åmål, Kristinehamn och Insjön men väljer nu alltså att även lägga till Karlshamn på sin karta.
Tågpendeln till Karlshamn ska gå två gånger i veckan.

Så ska viltolyckorna minska

13 Sep 2018 | För att minska viltolyckorna på E22 mellan Norra Binga och Brömsebro i Karlskrona kommun planerar Trafikverket att bygga viltstängsel och en faunapassage som ska göra djurens väg säkrare över vägen.
På sträckan som är på 12 kilometer förbi Fågelmara kör omkring 4 000 fordon varje dygn. Antalet viltolyckor är stort och för att minska dessa vill alltså Trafikverket sätta upp viltstängsel längs hela sträckan och bygga en faunapassage norr om Lösen-Jämjö. Om den ska korsa över eller under E22 är dock inte bestämt. Under hösten ska en vägplan tas fram och i början av nästa år planerar Trafikverket kunna ha samråd och 2020 ska arbetet med att säkra sträckan påbörjas.

De får äta middag med kungaparet

13 Sep 2018 | I morgon fredag hålls Sverigemiddagen på slottet i Stockholm. 180 gäster är inbjudna från hela landet. Från Blekinge deltar landshövding Sten Nordin, kvinnojourens verksamhetschef i Karlskrona Ulrika Bodin, Ida-Marie Rigoll som är chef för Kronolaxfisket i Mörrum och Sven-Erik Johansson som är vd för Mixi Print i Olofström.

Utbildningsföretag satsar i nya lokaler

13 Sep 2018 | Humanus Utbildning Syd har etablerat sig i nya lokaler på Östra Köpmansgatan i Karlskrona. Företaget hyr lokalen av motortidningsförlaget Albinsson och Sjöberg och som tidigare hyrts av medborgarskolan.

Bilhall och verkstad etableras i Viggenområdet

06 Sep 2018 | En bilhall och verkstad är på väg att bli verklighet i Viggenområdet mellan Ronneby och Kallinge. Det är Blekinge Hyrbil AB i Kallinge som vill köpa fastigheten som ligger intill Jysk för att etablera sin verksamhet.

Maxihandlare vill köpa stadsträdgården

06 Sep 2018 | Maxihandlaren Mats Gunnarsson i Ronneby vill via bolaget Selmtec AB köpa fastigheten i Sörby där stadsträdgården ligger.
Selmtec vill utveckla växthusverksamheten och hantera bland annat blomsterhandel till övriga företag på den aktuella tomten.
Tekniska förvaltningen som idag huserar på fastigheten håller på med en överrenskommelse om att hyra delar av växthusen från köparen. Genom ett hyreskontrakt slipper förvaltningen bygga nya växthus för att kunna bland annat vinterförvara kommunens växter.