Varmast i landet i Karlshamn

14 May 2020 | Lördagen bjöd på sol och riktig vårvärme i stora delar av landet. I Karlshamn stod termometern på 19,9 grader och enligt SMHI var det högsta temperaturen i landet för dagen.

Nytt flygbolag satsar på flyg från länet

14 May 2020 | Flygbolaget Air Leap börjar flyga mellan Kallinge och Bromma den 16 juni. Till en början kommer linjen att trafikeras med en Saab 340 och slingas Bromma-Kallinge-Kalmar-Bromma med en tur och retur på förmiddagen på vardagar.
”När efterfrågan ökar och restriktionerna normaliseras kommer linjerna att flygas separata utan mellanlandningar. Vi kommer även att öka antalet turer samt öka kapaciteten av flygstolar”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ingen Nässelfrossa i år

14 May 2020 | Kulturveckan Nässelfrossa som drivs av föreningen med samma namn har beslutat att ställa in årets arrangemang. Styrelsen fattade det formella beslutet i förra veckan. Arrangemanget brukar locka 5 000 besökare under veckan.
Enligt programansvarig Måns Areskoug har dock enskilda arrangörer möjlighet att köra i egen regi, men inte med Nässelfrossa som varumärke.

Landsbygdsskolor slås ihop

07 May 2020 | Skolorna i Tving och Fridlevstad slås ihop nästa höst och blir en skolenhet. Förskoleklass till och med årskurs tre kommer att ha sin fysiska placering på Tvings skola och årskurserna fyra till och med sex på Fridlevstad skola.

Mörrumsbo blir chefredaktör

07 May 2020 | Dandsbandsexperten Thomas Deutgen i Mörrum blir ny chefredaktör för dansbandstidningen ”Får jag lov”. Tidningens nuvarande ansvarig utgivare och tillförordnad chefredaktör är Diana Thulin. Deutgen har medverkat i tidningen i många år, som krönikor och frilansmedarbetare. Han har tidigare bland annat producerat P4 Dans.

Olofström bäst i klassen i länet

07 May 2020 | När Naturvårdsverket rankar länets bästa friluftskommun hamnar Olofström i topp med 32 poäng följt av Karlshamn och Sölvesborg. I hela landet kammade Jönköping hem topplaceringen. Olofström knep första platsen i landet förra året och håller sig kvar i toppskiktet även i år.

Coronatoppen väntas i mitten av sommaren

29 Apr 2020 | Antalet konstaterade coronasmittade var i måndags 64 stycken i Blekinge. Länet tillhör de regioner som ännu så länge förskonats från en större utbredning. Tidigare har smittskyddsläkaren Bengt Wittersjö räknat med att Blekinge ska ha en topp i slutet av maj men nu tror han att den kommer att infalla i mitten av sommaren.
Om Blekinge följer utvecklingen i Stockholm skulle det innebära att omkring 70 personer i veckan avlider när det är som värst. Det är dubbelt så många som en snittvecka då 35 personer avlider i länet, enligt statistik från SCB.