Fler invånare i länet under första halvåret

05 Sep 2019 | Under första halvåret 2019 ökade Blekinges folkmängd med 216 personer. Samtliga kommuner, utom Olofström, redovisar en befolkningsökning, enligt statistik från SCB, Statistiska centralbyrån.
Störts ökning har Karlshamns kommun som under första halvåret fick 108 nya invånare.

Sjukhuspatient drabbad av allvarlig infektion

05 Sep 2019 | En äldre patient som vårdats på Blekingesjukhuset drabbades av en allvarlig infektion. En nål som används för provtagning och läkemedelstillförsel och som suttit för länge i patienten misstänks vara den bidragande orsaken, enligt ett pressmeddelande.
Patienten återhämtade sig helt efter infektionen och kunde åka hem efter avslutad behandling. Region Blekinge väljer nu att göra en så kallad lex-Maria anmälan till Inspektionen för vård och omsorg för att inte samma sak ska uppstå igen.

Anrik marknad firar 110-årsjubileum

05 Sep 2019 | På lördag är det dags för S:t Jacobi marknad i Lyckeby igen. I år firar marknaden 110-årsjubileum. Ett hundratal utställare väntas och besökarantalet brukar ligga mellan 10 000 och 12 000 personer.

Förening vill ersätta gammal sjöbod

05 Sep 2019 | Medlemmar i Västra Näs Byalag och Hamnförening vill riva en äldre hamnbod i Siretorp. Boden är i mycket dåligt skick och används till förvaring av trädgårdsredskap, redskap för båthamnen samt bord och bänkar som är utställd under sommarhalvåret i området. Den gamla boden är på drygt tio kvadratmeter men den nya boden som man vill bygga blir på strax över 21 kvadratmeter med skärmtak inräknat.

Hasslöbron ska ses över

15 Aug 2019 | Från måndag 19 augusti till slutet av september ska Trafikverket göra underhållsarbete på Hasslöbron. Under arbetets gång kommer bron inte gå att öppna och sjötrafik stängs därför av för större båtar.
Arbetet beräknas pågå till slutet av september. Under tiden arbetet pågår måste trafikleden för sjötrafik stängas eftersom den byggställning som används gör att bron inte kan öppnas.
Mindre båtar med maximalt fyra meter över medelvattenstånd samt med maxbredd på sex meter kan ta sig förbi som vanligt under bron. Fordonstrafiken som använder bron påverkas inte av underhållsarbetet. 

Ny vd för Coop i Karlshamn

08 Aug 2019 | Coop-butiken i Karlshamn meddelar att man har fått en ny vd för sin verksamhet. Mannen i fråga heter Peter Berggren och är 32 år gammal. Peter Berggren bor i Kristianstad och har tidigare bland annat varit verksam vid Bergendahl food i Hässleholm.

Utökad tid för husbilar i hamnen

08 Aug 2019 | Karlskrona kommun har förlängt perioden med totalt 52 ställplatser för husbilar i Handelshamnen till och med den 18 augusti.Under större delen av året finns det totalt 24 ställplatser för husbilar i Handelshamnen, men under sommaren har antalet tillfälligt utökats till 52.
Det utökade antalet ställplatser innebär tillfälligt färre parkeringsplatser och Karlskrona kommun tycker det allti är alltid positivt om trafikanterna väljer kollektivtrafik eller cykel.