Så mycket ekologiska livsmedel köps

27 Jun 2019 | I Blekinge är 36 procent av vad offentligsektorn köper in av livsmedel ekologiskt. Av det som Region Blekinge köper in är 47 procent ekologiska livsmedel. Det visar nya siffror från Ekomatcentrum.
Bland länets kommuner är Karlskrona kommun bäst på att handla ekologiska livsmedel. Där står eko för 39 procent av det man köper in. Sämst är Sölvesborgs kommun där bara 26 procent är ekologiskt livsmedel.

Backarydsbo blir rektor i Tingsryd

19 Jun 2019 | Åsa Wyndhamn, 56, i Backaryd har utsetts till ny rektor för Wasaskolan i Tingsryd. Hon arbetar i dag som rektor på Väggaskolan i Karlshamn.

Nu ska fiskebåten Edit få nytt trädäck

19 Jun 2019 | Kulturföreningen Edits vänner har beviljats 100 000 kronor i bidrag av Riksantikvarieämbetet för ett däckbyte på fiskebåten Edit. Båten byggdes 1932 och föreningen vill genom att hålla henne i brukbart skick ge en bild hur fiske bedrevs förr i tiden.

Markus är en av de skickligaste i landet

19 Jun 2019 | 20-årige Markus Hansson i Holmsjö är uttagen till det svenska Yrkeslandslaget som ska tävla i Yrkes-VM i Kazan som genomförs i slutet av augusti.
Markus Hansson är CNC-operatör, det vill säga han ansvarar för en datorstyrd svarv för mekanisk bearbetning av arbetsstycken. 2016 tog han hem första platsen i ungdomsmästerskapen i CNC-svarvning.

Lokalt byggföretag satsar på bostadsrätter

19 Jun 2019 | Byggföretaget JSB i Asarum köper fastigheten Rosenvindan 4 utmed Knipprotsvägen i Ljungaviken, Sölvesborg, av kommunen. Företaget vill bygga bostadsrätter på tomten som är på närmare 1 400 kvadratmeter.
Köpeskillingen uppgår till 3,7 miljoner kronor.

Kommun erbjuder djurägare gräs

13 Jun 2019 | Förra sommaren kunde djurägare i Sölvesborg få slå gräs på kommunal mark för att använda som foder. Detta på grund av foderbristen som värmen och torkan orsakade. Även i år kommer man att kunna erbjuda djurägare att få slå gräs på kommunal mark.

Ny padelbana invigs i Karlshamn

13 Jun 2019 | På lördag invigs den nya och andra padelbanan i Väggaområdet i Karlshamn. Padeltennis är en sport som växer starkt just nu.