Ställer inte upp för omval

02 Nov 2017 | Det Socialdemokratiska kommunalrådet Patrik Hansson, 53, i Karlskrona kommun har meddelat att han inte ställer upp i valet nästa höst. Han har suttit i kommunfullmäktige sedan 1985 och tycker det är dags att göra något annat.

Örjan satsar i Ronneby

02 Nov 2017 | I slutet av förra året köpte Örjan Nilsson och företaget Elcom med säte i Karlshamn  Mapa kyl och värmepumpsservice i Kallinge. Nu har Elcom bestämt sig för att bygga nytt och samla sin verksamhet i Ronneby i handelsområdet Viggen. Här har Örjan och företaget ambitionen att skapa ett center för solenergi och solpaneler.

20 nya marklägenheter i Risatorp

11 Oct 2017 | Fastighetsbolaget Möllan i Listerby planerar att bygga ett 20-tal marklägenheter i Risatorp, Ronneby. Under oktober ska markundersökningar göras och det blir också avgörande om planerna kan verkställas. På platsen har det tidigare funnits en avfallsdeponi.

Väderskydd krossade

11 Oct 2017 | Flera av Blekingetrafikens väderskydd till busskurer blev i helgen sönderslagna i Karlskrona kommun. Totalt värderas skadegörelsen till 40 000 kronor.

Vill bli kunglig hovleverantör

11 Oct 2017 | Wiktor Ohlssons slakt och chark i Bräkne-Hoby har ansökt om att få hedersutnämningen Kunglig hovleverantör av isterband. För att få använda emblemet måste företaget ha levererat varor eller tjänster till hovet i minst fem år. Hovleverantörskap beviljas slutligen av kungen.

Anrikt konditori i konkurs

11 Oct 2017 | Konditori Continental i centrala Ronneby har försatts i konkurs. Anledningen är förlorade leverantörsavtal och minskad försäljning i butik och kafé, enligt ägaren Ulf Lennartsson.
Familjen Lennartsson har drivit konditoriet sedan 1959. Företaget har tio anställda.

Nya hyresrätter på Klockarbacken

27 Sep 2017 | I förra veckan togs första spadtaget för byggandet av 22 nya hyresrätter i Klockarebacken i Nättraby. Det är kommunala bostadsbolaget Karlskronahem som bygger lägenheterna som byggs i radhusliknande stil. Planerad inflyttning är december nästa år.