Sölvesborgsföretag köper konkurrent

09 May 2018 | Sydställningar med bas i Sölvesborg och som är marknadsledande på väderskydd och byggnadsställningar, har köpt konkurrenten Bröderna Birgerssons Bygg AB i Jönköping med 22 anställda.
Sydställningar har cirka 140 anställda och omsätter cirka 180 miljoner kronor om året.

Läkare avstängd efter larm från apotek

26 Apr 2018 | En läkare anställd inom vården i Olofströms kommun har stängts av sedan hen skrivit ut stora mängder narkotikaklassade preparat till en patient. Det var apoteket som reagerade över de stora mängderna och slog larm till läkarens arbetsgivare. Läkaren är nu avstängd från sitt jobb i avvaktan på resultatet av den utredning som är igång.

Regeringen körde över länsstyrelsen

26 Apr 2018 | Regeringen har upphävt länsstyrelsens beslut vad gäller fyra ärenden om förhandsbesked och bygglov i Ronneby kommun. Därmed står Ronneby kommuns beslut om positivt förhandsbesked och bygglov fast.
Områdena det handlar om är Långkärra, Saxemara och Sjöhaga.
Länsstyrelsen bedömde lokaliseringen olämplig eftersom en ökad bebyggelse skulle kunna leda till begränsningar av den militära verksamheten vid Ronneby flygflottilj och på sikt försvåra utnyttjandet av försvarets anläggningar.

Sjukhusbassäng renoveras

26 Apr 2018 | Blekingesjukhusets varmvattenbassäng i Karlshamn är av stort renoveringsbehov. Bassängen som bland annat används av rehabiliteringskliniken och kvinnokliniken måste rustas upp för över tio miljoner kronor. Även utrustning som luftbehandlingsaggregat måste bytas. Det nuvarande aggregatet är nästan 40 år och har sedan länge uppnått sin tekniska och ekonomiska livslängd som är 20 år.
Bassängen är välutnyttjad, bara rehabiliteringskliniken genomför drygt 7 000 patientbehandlingar i bassängen årligen.

Bubbetorps julmarknad lever vidare

26 Apr 2018 | I förra veckan meddelande Lions Club Jarramas att de slutar arrangera den populära julmarknaden i Bubbetorp utanför Karlskrona. Nu står det klart att tre andra föreningar är intresserade att överta arrangemanget. Kommunen vill också att marknaden överlever som brukar locka mellan 6 000 och 7 000 besökare.

Vårdcentraler slopar kvällsöppet

26 Apr 2018 | För att klara bemanningen i sommar kommer vårdcentralerna i Sölvesborg och Olofström slopa kvällsöppet. Mottagningarna har sedan november haft kvällsöppet en dag i veckan. Från och med första juni till den siste augusti kommer dock mottagningarna bara att hålla öppet dagtid, enligt ett politiskt beslut.

Färre nystartade företag i länet

12 Apr 2018 | Under det första kvartalet 2018 startades 156 nya företag i Blekinge. Det är en minskning med 3,7 procent jämfört med samma period 2017. Detvisar statistik från Bolagsverket som Visma har sammanställt.