Anna får toppuppdrag

07 Feb 2019 | Anna Lindqvist som är ordförande i Karlshamns ridklubb valdes i förra veckan in i styrelsen för International Jumping Officials Club, IJOC.
Anna är sedan tidigare internationell hoppdomare.

Polis blir säkerhetschef

07 Feb 2019 | Mats Hardartz som de senaste åren varit kommunpolis i Ronneby, Sölveborg och Bromölla har sagt upp sig efter 20 år polisen. Istället blir han säkerhetschef i Karlshamns kommun från och med 1 april.

Jeppsson satsar på EU

07 Feb 2019 | Peter Jeppsson, 51, i Sölvesborg och som lämnade Blekingebänken i riksdagen förra året är en av Socialdemokraternas kandidat på listan till Europaparlamentsvalet som äger rum den 26 maj.
Peter Jeppsson som är sjöofficer gick tillbaka till sitt jobb i marinen i somras men är nu alltså sugen på politisk comeback.

Populäraste flick- och pojknamnen

07 Feb 2019 | Alice och Oliver samt Olle är de populäraste namnen när nyfödda i länet fick sina tilltalsnamn under förra året. Det visar statistik från SCB.
Alice är det populäraste flicknamnet i hela landet och har så varit de senaste sju åren.

Hasslödoppet får nya ägare

31 Jan 2019 | Ola Söderholm och Natalie Andersén heter de nya ägarna till pizzerian och kaféet Hasslödoppet på Fiskaregårdsvägen på Hasslö. De har varit anställda hos förra ägarna i flera år. Verksamheten ska drivas i samma anda som tidigare. Den enda förändringen blir att bageridelen läggs ner.

TV-laget till Svarta Led i sommar

31 Jan 2019 | Den 4 juli kommer TV-laget till fotbollsplanen på Savrta Led i Sölvesborg. TV-lager ska möta ett Sölvesborgslag med 16 spelare. Vilka som ingår i TV-laget blir klart en månad före matchstart.

Toppår för skärgårdstrafiken

31 Jan 2019 | Allt fler väljer att åka ut i skärgården i Karlskrona. Förra året åket 101 734 passagerare med skärgårdstrafiken. Det är en ökning med 36 355 passagerare jämfört med 2017. En stor del av ökningen står den nya hop-on-hof trafiken för som hade 26 497 passagerare.